Responsive design

Van smartphones tot tv schermen en alle formaten die hiertussen vallen worden tegenwoordig gebruikt om te surfen op het internet.
Doordat tegenwoordig de schermen waarop een website of webshop bekeken worden sterk van elkaar verschillen qua formaat is een responsive design belangrijk.

Mobiele apparaten
Het moge duidelijk zijn dat een website op een groot scherm anders weergegeven moet worden dan op een klein scherm. Met name bij smartphones en tablets moeten links en functionaliteiten van een website gemakkelijk aan te 'klikken' zijn, doorgaans worden deze apparaten bedient met de vingers. Met een muis kun je links en knoppen nauwkeuriger aanklikken dan dat je dat doet met je vingers. Om deze reden moeten knoppen op een tablet of een smartphone groter zijn dan op een groot scherm.

Grote schermen
Doorgaans worden op de grotere schermen gebruik gemaakt van een muis om over het scherm te navigeren, echter zijn er ook grote schermen die door middel van touch bediend kunnen worden.
Op een groot scherm is er meer ruimte voor een mooi design en daarbij hoeven knoppen minder opvallend aanwezig te zijn, doordat deze gemakkelijker aan te raken zijn met een er is immer meer ruimte op een groot scherm.

Verschillende webvarianten 
Moet voor deze apparaten dan een aparte worden gecreëerd? Eigenlijk wel, maar het responsive design biedt een uitkomst. Het responsive design past zich aan naar de grote van het scherm en laat enkel de belangrijke items zien. Hierdoor worden webpagina's op zowel mobiele apparaten als grote schermen op een juiste manier weergegeven. Een responsive design komt de gebruiksvriendelijkheid van een website ten goede en doordat mobiel internet de komende jaren enkel maar zal toenemen kun je deze gebruikers goed blijven bedienen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten