Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een term die je vast al eens voorbij hebt zien komen, maar wat is affiliate marketing precies? Daar zal ik je in dit blog antwoord op geven, affiliate marketing is namelijk een manier om geld te verdienen op het internet. Hoe het precies werkt? Daarvoor dien je het volledige artikel te lezen.

Wat is affiliate marketing?

Zoals in de inleiding al werd toegelicht is affiliate marketing één van de manieren om geld te verdienen via het internet. Maar hoe werkt het affiliate marketing principe precies?
Eigenlijk is het heel erg eenvoudig toe te lichten - je bezit een website met informatieve artikelen over een bepaald onderwerp én je wilt hier iets aan verdienen. De meest eenvoudige manier om hier een zakcentje aan te verdienen is door advertenties te plaatsen, echter kun je ook producten gaan promoten. Dat laatste is affiliate marketing!

Geld verdienen met affiliate marketing

Hoe werkt affiliate marketing?

Je hebt een website met daarop artikelen over een bepaald onderwerp, echter wil je hier geld mee verdienen. Dan is het vaak rendabel om hier affiliate marketing op toe te passen. Hiervoor kun je een account aanmaken bij een affiliatepartij. In Nederland kennen we een aantal grote affiliatepartijen voor fysieke producten. Denk hierbij aan partijen zoals Zanox, Daisycon.com en Tradetracker. Echter hebben sommige grote webshops ook een eigen partnerprogramma (dat is ook een vorm van affiliate marketing!) dat zijn bijvoorbeeld partijen zoals Bol.com, Wehkamp.nl of Coolblue.nl. Ook bestaat er een affiliatepartij om digitale producten te promoten, Paypro zij zijn sinds een aantal jaren actief in Nederland en zijn al behoorlijk succesvol. Het principe van affiliate is eenvoudig de bezoeker op jouw website die ziet een interessante link (of een afbeelding met daarachter een link) klikt erop en komt terecht op de website van de verkopende partij. Dankzij een link die voor iedere publisher (website eigenaar) uniek is weet de affiliate partij waar de bezoeker vandaan komt. Vervolgens zal de publisher bij een aankoop of een offerteverzoek van de door hem aangedragen bezoeker een vergoeding ontvangen. Wil je meer weten over het verkrijgen van affiliate links, bekijk dan dit artikel.

Heb je nog vragen over affiliate marketing? Laat dan een reactie achter hieronder dan zullen we ervoor zorgen dat deze zo snel mogelijk wordt beantwoord.

3 opmerkingen:

  1. Interessant artikel over affiliate marketing, nu weet ik precies wat het inhoud en hoe affiliate marketing werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig artikel, wellicht kunnen we wat voor elkaar betekenen wat betreft affiliate marketing..

    BeantwoordenVerwijderen