Is het verstandig om betaalde backlinks te plaatsen?

Voor degene die niet weten wat een backlink zal dit kort toegelicht worden.
Een backlink is een verwijzing van een website naar een andere website. Wanneer het een backlink op een populaire website betreft kan dit veel nieuwe bezoekers opleveren.
Daarnaast heeft een verwijzing invloed op de positionering van een website binnen Google. Om deze reden is het verkrijgen van een goed linkprofiel erg belangrijk, het uitwisselen van verwijzingen wordt ook wel linkbuilding genoemd.

Wat zijn verwijzingen eigenlijk?

Google ziet verwijzingen namelijk als 'stemmen' op een website, hoe meer 'stemmen' des te beter de website zal zijn is Google's filosofie.
Een websitebeheerder zal immers alleen een verwijzing plaatsen wanneer deze een toegevoegde waarde heeft voor de bezoeker. Wanneer een verwijzing wordt gelegd tussen twee websites die over hetzelfde onderwerp gaan en daarmee relevant zijn voor elkaar, dan is het geen enkel probleem om een backlink te plaatsen.

Zijn betaalde verwijzingen toegestaan?

Bij een betaalde backlink wordt een verwijzing door de ene website geplaatst in ruil voor een geldbedrag. Doorgaans geldt hoe meer bezoekers een website heeft, hoe hoger het geldbedrag.
Hierbij wordt de filosofie van Google geschaad en dit zal uiteindelijk leiden tot een penalty of nog erger een verbanning uit de resultatenlijst van Google.
Door betaalde backlinks te gebruiken wordt een enorm risico genomen, zeker wanneer een bedrijf afhankelijk is van zijn website. Hiermee kan worden aangetoond dat het gebruik van betaalde backlinks niet rendabel zijn om te gebruiken. Ons advies luidt dus om niet aan betaalde backlinks te gaan beginnen, wanneer je website goed is wordt deze vanzelf wel aangeprezen door andere partijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten